Mitä hyvinvointianalyysi kertoo palautumisesta?

Livtec Hyvinvointianalyysi toteutetaan kaksipäiväisenä mittauksena pitäen sisällään mahdollisimman tyypilliset arki- ja vapaapäivät. Analyysiraportti sisältää runsaasti tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa tietoa mittauspäivistä, sekä asiantuntijan luomat yksilölliset tulkinnat ja suositukset hyvinvoinnin edistämiseksi.

Stressi ja terveysriskit: Mitkä tekijät arjessa vaikuttavat kuormittumiseesi? Onko stressin taustalla elämän hektisyys vai arkihuolet? Onko sinulla stressiperäisiä lisälyöntejä tai rytmihäiriöitä? Onko sinulla merkkejä kohonneesta insuliiniresistenssista?

Palautuminen: Mitkä asiat tukevat palautumistasi? Onko vapaa-aikasi energisoivaa? Millä pienillä muutoksilla elämäntapoihisi voit edistää hyvinvointiasi?

Liikunta: Onko liikuntaharrastuksesi tasapainossa? Minkä tyyppinen liikkuminen vahvistaisi hyvinvointiasi?

Uni ja uniapea: Onko unesi palauttavaa? Miten voit parantaa unesi laatua? Onko sinulla kohonnut uniapneariski?

Esimerkki mittauspäivän sykevälivaihtelusta ja stressi-indeksistä.


EKG-pohjainen hyvinvointianalyysi

EKG-pohjaisuus varmistaa ainutlaatuisen tarkkuuden ja estää palautumisen tasapainoon sekä unen laatuun liittyvät virhetulkinnat erityisesti tilanteissa, joissa asiakkaalla on epäsäännöllistä sydämen rytmiä tai lisälyöntejä. Usein tällaiset poikkeamat ovat harmittomia ja voivat olla seurausta kehon ja/tai mielen ylirasituksesta. Myös esimerkiksi alkoholin, kahvin, nikotiinin ja nestehukan tiedetään lisäävän niiden esiintymistä.

EKG pohjainen mittaus mahdollistaa mahdollisten mittauksen aikana esiintyvien rytmihäriöiden tai lisälyöntien nauhoituksen. Mikäli mittauksessa havaitaan runsaasti poikkeamia kuten rytmihäiriöitä voidaan tehtyä nauhoitetta hyödyntää terveysalan ammattilaisten lisätutkimuksissa.


Uniapneariskin tunnistus

Livtec Hyvinvointianalyysi sisältää myös uniapneariskin arvion. Algoritmi seuraa hengitystä, sykettä ja tiettyjä sykevälivaihteluparametrejä, ja vertaa niitä uniapneassa tyypillisesti esiintyviin. Näiden esiintymien voimakkuuden ja määrän perusteella lasketaan uniapneariskistä kertova indeksiluku. Indeksi ei ole lääketieteellinen diagnoosi, mutta algoritmin tarkkuuden keskivaikean uniapnean yleisimmän obstruktiivisen muodon tunnistamisessa on todettu olevan noin 95 % luokkaa. Mittaus tunnistaa ja kertoo myös kohonneen riskitason, kannustaen näin riskiä vähentäviin elämäntapamuutoksiin.

Livtec Hyvinvointianalyysi laskee uniapneariskin.

Hyvinvointianalyysin avulla kohti parempaa arkea

Livtec Hyvinvointianalyysi antaa kattavan tilannekatsauksen asiakkaan arjesta. Tulosten pohjalta asiantuntijan kanssa käydään palautekeskustelu minkä tavoitteena on lähteä rakentamaan parempaa jaksamista ja hyvinvointia.

Asiakkaan kanssa yhdessä mietitään asiakkaan työ- tai vapaapäivien palauttavuutta? Mitkä tekijät haastavat palautumista ja miten sitä voi edistää? Joskus oma tuntemus työn tai arjen kuormituksesta voi olla tilanteeseen tottumisen myötä todellisuudesta poikkeava, tällöin raportin tulokset voivat yllättää.

Hyvinvointianalyysi antaa tietoa unenlaadusta. Toisinaan ihmiset kokevat unen olevan hyvin hallinnassa kun iltaisin nukahtaminen tapahtuu ongelmitta. Tosiasiassa kyse voi olla univajeesta.

Usein pohditaan oikeanlaisen liikunnan ja fyysisen kunnon merkitystä hyvinvointiin unohtamatta ajoittaisen hellittämisen ja joutenolon tärkeyttä. Nykyaikana tehokkuusajattelu voi ohjata meitä jatkuvaan suorittamiseen ilman tarvittavia hengähdystaukoja. Tärkeää on, että asiakas oppii kuuntelemaan kehon tuntemuksia ja toimimaan hyvinvointia edistävästi.

Palvelu sopii kaikille, jotka haluavat voida arjessaan paremmin ja panostaa omaan hyvinvointiin. Hyvinvointianalyysi on paikallaan myös silloin kun halutaan selvittää heikentynyttä palautumista, tavallisesta poikkeavaa pitkään kestänyttä väsymystä tai muita oireita, joille ei ole selvinnyt syytä. Työyhteisöille Livtec Hyvinvointianalyysi on oiva työkalu kun halutaan vaikuttaa henkilöstön jaksamiseen, hyvinvointiin, työkykyyn ja tuottavuuteen. Stressin ja palautumisen hallinta on tätä päivää.

Livteciltä lisätietoja mittausmenetelmästä.

Muistathan ottaa some-tilimme seurantaan. Jaamme tietoa hyvinvointi ja terveys teemoista.

Edellinen
Edellinen

Uusi vuosi - uudet lupaukset

Seuraava
Seuraava

Lahjaksi terveyttä